Технології дрібнодисперсних порошків і пюре із яблук

Розробка може бути використана для цілеспрямованого отримання рослинних гетерогенних дрібнодисперсних харчових систем із застосуванням процесів механодеструкції, кріомеханодеструкції та неферментативного каталізу. Пріоритетною є можливість виключення при виробництві широкого асортименту продуктів різних галузей харчової промисловості застосування шкідливих для здоров’я штучних харчових добавок за рахунок використання як натуральних структуроутворювачів, наповнювачів, збагачувачів БАР, отриманих за новими технологіями дрібнодисперсних порошків і пюре із яблук

ОПИС:
Розробка стосується виробництва дрібнодисперсних порошків і пюре із яблук – сировини з високим вмістом важкорозчинних гетерополісахаридів. Технологія виробництва включає комплексну дію на сировину процесів паротермічної обробки (або заморожування) та механолізу при дрібнодисперсному подрібненні, що дає можливість більш повно (в 3–5 разів більше, ніж визначається хімічними методами у свіжій сировині) вилучити не тільки неактивні приховані (зв’язані) в нанокомплексах із біополімерами низькомолекулярні БАР, а й важкорозчинні форми пектинових речовин, целюлози, білка і трансформувати їх на 50–70 % у мономери, що перебувають у розчинній легкозасвоюваній формі

Дата розміщення:  2021-12-27
Дата останнього оновлення: 2021-12-27


Тематичний напрям / Сфера застосування: Сільськогосподарські, морські та продовольчі ресурси